Αρχική 2018-09-22T16:53:59+00:00

Πυγμαχία Δόξα Βύρωνος

Η Πυγμαχία είναι η «μάνα» όλων των σύγχρονων πολεμικών τεχνών. Είναι να από τα πιο δημοφιλή σπορ, και ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα, καθώς εισήχθηκε ως αγώνισμα στην 23 ολυμπιάδα το 688 π.χ. και στο οποίο, ο πυγμάχος είχε σαν στόχο τη συνεχή άμυνα και αποφυγή χτυπημάτων έως ότου ο αντίπαλος εξαντληθεί επιτιθέμενος.Ελάτε να γνωρίσετε τα μυστικά της πυγμαχίας σε έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους.

Η φιλοσοφία

Η Πυγμαχία (Boxing) αυξάνει στον ασκούμενο την φυσική κατάσταση και την αυτοπεποίθηση του και ενδυναμώνει την αυτοσυγκέντρωση για την επίτευξη των στόχων του. Για αυτό και η φιλοσοφία στο άθλημα αυτό δεν ήταν ποτέ συνδεδεμένη με την επίθεση και τα βαριά χτυπήματα αφού “ου γαρ το παίειν και το ετρωσκεσθαι ανδρείαν ενόμιζαν” δηλαδή “ο ξυλοδαρμός και ο τραυματισμός δεν θεωρούνται γνωρίσματα της ανδρείας”, αντίθετα απαιτεί απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, οξυδέρκεια και μεγάλη στρατηγική ικανότητα.

Που απευθύνεται

Άντρες και γυναίκες άνω των 10 χρόνων ως και 70 χρονών μπορούν εύκολα να μάθουν Πυγμαχία.Η ικανότητα των μαθητών/τριών βασίζεται στις προσωπικές μηχανικές ικανότητες του σώματός τους .
Το σύστημα δεν απαιτεί καμιά ιδιαίτερη ακροβατική ικανότητα ή να είσαι σε καλή φόρμα για να αρχίσεις την εκπαίδευση ούτε πριν ούτε μετά, γι” αυτό είναι για όλες τις ηλικίες κατάλληλο

Προώθηση της υγείας

Με την πυγμαχία θα βελτιώσετε τη φυσική κατάσταση σας και την κινητικότητα σας . Ο ασκούμενος επιτυγχάνει μείωση του στρες , αποχτά αυτοέλεγχο, διδάσκεται ευγένεια, σεβασμό, σωστή συμπεριφορά.

Εγκαταστάσεις

Η αίθουσα της πυγμαχίας βρίσκετε κάτω από τις εξέδρες του δημοτικού σταδίου βύρωνα.
Η συνολική έκταση της εγκατάστασης ανέρχεται στα  διακόσια είκοσι τετραγωνικά μέτρα (220 τ.μ.) και περιλαμβάνει μία κλειστή κλιματιζόμενη αίθουσα.
Η αίθουσα διαθέτει ένα αγωνιστικό χώρο πυγμαχίας (ρινγκ), βάρη για μυϊκή ενδυνάμωση και 8 σάκους πυγμαχίας.
Η εγκατάσταση διαθέτει επίσης δύο συγκροτήματα αποδυτηρίων εξοπλισμένα με δύο ντουζιέρες, γραφεία και αποθηκευτικό χώρο καθώς και στίβο για προπόνηση σε εξωτερικό χώρο.